Nieuws

"Het gaat goed, maar ik heb het druk."

Deze blog is geschreven door Rob (26), theologiestudent aan de ETF. Hij houdt van reizen en het ontdekken van de ins en outs van andere culturen. 


Hoe gaat het met je? Vraag het aan verschillende vrienden en je krijgt vast van iemand te horen: het gaat goed, maar ik heb het druk. Nu nog even werken aan een deadline voor een opdracht, een toets voorbereiden, een paar uur werken, daarna eten en meteen daarna gaan oefenen met de band. En slapen natuurlijk. Het zou zomaar jouw dag kunnen zijn.

Wanneer stopt die drukte? Na de middelbare school? In elk geval niet als je naar de hogeschool of universiteit besluit te gaan. Als ik in Leuven rondkijk: iedereen lijkt wel gehaast te zijn. Zelfs als je  aardig doorfietst kan het zomaar gebeuren dat er een andere student je toch nog voorbij probeert te steken. En de studenten die hele dagen met hun studies bezig zijn… sommigen wel van ´s morgens vroeg tot diep in de nacht. Onwillekeurig komt de vraag wel eens naar boven: is het dit waar het om draait? Leef ik voor het halen van mijn diploma?

ONDERWEG

Ik hoorde eens een getuigenis dat ik met je wil delen. Een fietsenmaker werd voordat hij zijn verhaal ging doen gevraagd hoe het met hem ging en wat voor werk hij deed. Simpele vragen, maar hij zei iets wat mij verraste. Hij zei: ´ik ben op weg naar het toekomstige rijk van God en onderweg repareer en verkoop ik fietsen´. Hij bedoelde dat voor hem alles draait om het dienen van God, iedere dag. De drukte in de fietsenzaak is een bijzaak.

Deze man werkt om ander te helpen. Daar verdient hij tegelijkertijd zijn geld mee. Maar, ondertussen is hij onderweg. Hij leeft niet voor zijn fietsen. Wat zegt dat over hem? Naar mijn idee laat hij merken dat hij voor Jezus leeft in plaats van voor geld, de nieuwste smartphone, status of een bijzondere vakantie.

De man zei dat hij onderweg was. Als reiziger is het verstandig om niet te veel onnodige dingen mee te nemen. Het zou zomaar kunnen dat je dan vertraging oploopt.

Houd daar rekening mee! Leef jij ook voor God? Laat God dan altijd de prioriteit hebben, in alles wat je doet. Ten midden van de drukte van je vakantiejob, examens en afspraakjes met vrienden.  

Geef een reactie