Nieuws

Facebook en Koning David

Ik ben Heime (20) en studeer theologie. Ik ben een groot liefhebber van mijn vrienden, verhalen vertellen en binnenpretjes en vind het erg leuk om te schrijven, zo heb ik bijvoorbeeld mijn eigen blog.  Daarnaast ben ik superenthousiast over God, maar vooral omdat Hij superenthousiast is over mij.


Op Facebook kom je het overal tegen: mensen die de hoogtepunten uit hun leven laten zien. En terecht, want als je ergens blij mee bent, dan deel je dat graag met de mensen die je lief zijn. Mijn leven bestaat alleen niet slechts uit hoogtepunten en het is niet één groot feestje, ook niet als ik zelf de slingers ophang. Kortom, mijn leven is niet een aaneenschakeling van leuke momenten, af en toe zitten er ook periodes in dat het niet zo goed gaat.

Delen met vrienden

Juist wanneer het niet zo goed gaat, kan delen ook opluchten. Want als ik ergens mee zit of iets me erg hoog zit, dan helpt het mij niet echt als ik ga zitten balen of mijn emoties op ga kroppen. Het helpt mij veel meer als ik met mijn vrienden ga praten en hen vertel over wat mij dwars zit. Dan hoeven ze niet eens met een oplossing voor mijn problemen te komen, maar het gevoel dat er naar mij geluisterd wordt, dat ik mijn gevoel hardop kan uitspreken, dat helpt al enorm.

Koning David

In de Bijbel komen we ook iemand tegen die dit goed begrepen had: Koning David. Het langste boek van de Bijbel, waarvan een groot deel geschreven is door David, is hier zelfs aan gewijd, namelijk de Psalmen. In de psalmen zie je allerlei uiteenlopende emoties voorbij komen: soms jubelt David het uit van blijdschap, maar soms zit hij gigantisch in de put en kan hij alleen maar zijn verdriet uiten. Soms is hij vol wanhoop of juist boos, maar op andere momenten kan hij slechts dankbaarheid tonen.

David deelt dit echter in de eerste plaats niet met vrienden of familie, maar hij legt het allemaal bij God neer. Naar God toe toont hij steeds blijdschap, verdriet, wanhoop, boosheid, dankbaarheid en alles wat er tussenin zit. Dat betekent niet dat zijn relatie met God altijd feilloos ging. Soms voelde hij ook helemaal niets van Gods aanwezigheid of zag hij door de bomen het bos niet meer. Maar ook als hij niets snapte van wat God aan het doen was, of als hij geen idee had waar God was, ging hij toch steeds weer met alles wat er in zijn leven speelde naar God toe.

Delen met God

Het is ontzettend goed om met je vrienden en familie te praten over wat er in je leven omgaat, en ik hoop van harte dat God je daarmee gezegend heeft. Maar je mag altijd weten dat Hij je met iets veel mooiers gezegend heeft: Zichzelf. Hij is gekomen naar deze aarde voor jou en is dus ontzettend geïnteresseerd in jou en jouw leven. Wat er ook speelt in je leven, als je verdrietig, bang, boos of wanhopig bent, maar ook als je blij, uitbundig, dankbaar en gewoon heel erg tevreden bent met je leven, je mag altijd bij Hem terecht en Hij biedt altijd een luisterend oor. Hij staat je met open armen op te wachten om te luisteren naar wat jij Hem te vertellen hebt en Hij luistert altijd, ook als dat niet zo voelt.

God wil luisteren naar jou, met welke emotie jij ook worstelt. Durf jij het met Hem te delen?

Benieuwd naar meer Heime-lijkheden? Bezoek dan zijn blog.

Geef een reactie