Animatorcursus

 

Get pro!

Ben je 16 jaar of ouder en wil je graag een pro worden in het begeleiden van kinderen, tieners of jongeren op kamp of in de plaatselijke EJV-afdeling? Dan is deze cursus een goed begin! De cursus heeft een steengoed programma met veel aandacht voor de praktijk, want al doende leer je! Na een succesvolle stage van minstens 60 uur én een positieve evaluatie, krijg je het officiële attest 'Animator in het Jeugdwerk' van de Vlaamse overheid!

Praktisch

Data en plaats:

  • Startweekend: 27/2-1/3/2015, in de Hoge Rielen, Kasterlee
  • Cursusweek: 12-18/4/2015, in Sint-Pauluscentrum, Rotselaar
  • Terugkomweekend: 16/10-18/10/2015, in De Stobbe, Merelbeke

Prijs:

De AC cursus kost € 220 voor EJV-leden, € 240 voor niet-EJV-leden (bij annulering vóór 1 januari 2015 worden € 30 administratiekosten afgehouden, nadien wordt de helft van het cursusgeld teruggestort). In deze prijs is het verblijf, maaltijden, verzekering, gedipomeerde begeleiding, materiaal en een cursus inbegrepen.

Een impressie van een vorige cursus kan je alvast meepikken in het fotoalbum.

Inschrijvingen:

Inschrijvingen starten op 1 september 2016. 

Ontdek alle andere concrete informatie op de activiteitenpagina van de animatorcursus

Let op: om interactiviteit, persoonlijke coaching en kwaliteit te bevorderen is het aantal deelnemers beperkt! De plaatsen worden gevuld in volgorde van inschrijving + betaling.

Extra info

Subsidies

  • Deze cursus is erkend door de Vlaamse overheid. Daarom kan je bij sommige steden en gemeenten een tegemoetkoming aanvragen voor het volgen van de cursus. Deze wordt gewoonlijk pas betaald na het behalen van het attest. Vraag er naar bij je plaatselijke jeugddienst of jeugdraad.
  • Ook heel wat kerken, organisaties of kampen zijn bereid om jou financieel te ondersteunen. Vraag aan de leiding wat de mogelijkheden zijn binnen jouw kerk, organisatie of kamp.
  • Gezinnen met lage inkomens kunnen een beroep doen op de sociale kortingen van het EJV (30%). Kijk op www.ejv.be/korting of jij in aanmerking komt voor een sociale korting.

Contact

Heb je nog vragen? Contacteer de AC-staf:

  • Joris & Reninca D'Joos (0498 36 31 85)
  • mail naar ac@ejv.be