Activiteiten

Media

Spruittuin 2017

25/03/2017 09:30
Thematitel: Kei Wijs Kinderwerk
Geboortejaar: 16+

Spruittuin, de nieuwe naam voor de Timotheüsdagen.

Onder het motto 'Pluk ideeën, kruid je kinderwerk!' mag je Spruittuin zien als een absolute hoogdag voor kinderwerkers. Op deze vormingsdag willen we kinderwerkers motiveren en inspireren om kinderen doorheen creativiteit, plezier, activiteiten, bijbellessen dichter bij Jezus te brengen.

 

Het thema van Spruittuin, de kinderwerkersdag van het EJV, kadert in het EJV jaarthema ‘Rotsvast’ waarbij we een jaar lang op verschillende manieren op zoek gaan naar het fundament van ons christelijk geloof in Jezus.

We willen ‘Kei Wijs Kinderwerk’ op twee manieren benaderen. Allereerst willen we samen nadenken over sterk en creatief kinderwerk dat kinderen bij Jezus brengt, naar het fundament waar we ons levenshuis op mogen bouwen. Daarnaast gaan we op zoek naar manieren hoe kinderen stevig in het leven kunnen staan, hoe wij als kinderwerkers een rots in de branding kunnen zijn en kinderen kunnen helpen groeien in geloof en relaties.

Het programma bestaat uit plenaire sessies en 3 workshoprondes. Tijdens de pauzes heb je de mogelijkheid om talrijke stands te bezoeken.

Voormiddag
9.00u    Aanmeldingen open
9.30u    Welkom & Openingssamenkomst: Kei Wijs Kinderwerk
10.45u  Workshopronde 1

12.15u – 13.30u  Middagpauze: Lunch (er wordt soep en brood aangeboden) & Stands

Namiddag
13.30u   Workshopronde 2
15.00u   Koffiepauze
15.15u   Workshopronde 3
16.45u   Plenaire afsluiting: Pluk ideeën, kruid je kinderwerk.

Je kunt drie workshops volgen, één in de voormiddag en twee in de namiddag. Er staan acht interessante, gevarieerde workshops in het keuzemenu. Bij de bevestiging van je inschrijving zal je een link ontvangen waarbij je je workshopkeuzes kan doorgeven.

Kei Creatief kinderwerk

  • Soepel bouwen door Gerda De Croo

Zijn je kinderen knippen, plakken of kleuren beu? Ben je op zoek naar nieuwe inspiratie om bijbelverhalen op een creatieve manier te kunnen verwerken? In deze workshop worden een heel aantal soepele materialen voorgesteld die je kunnen helpen om bijbelverhalen op een leuke manier te verwerken. Handen uit de mouwen, want die blijven wellicht niet proper. 

  • Objectlessen door Marijke Schop

Het is niet altijd gemakkelijk om lessen of principes uit de bijbel op een begrijpbare manier uit te leggen aan kinderen. Hoe kan je met bepaalde voorwerpen een bijbelverhaal vertellen? In deze workshop krijg je talrijke voorbeelden aangereikt en ga je zelf aan de slag om. Je maakt wat voorbeelden en oefent hoe je het bijbelverhaal ermee kan vertellen.  

Kei Sterk kinderwerk

  • Samen lezen, samen bouwen door Marjolein Meyfroot (Vl. Bijbelgenootschap)

Heb je de kinderbijbel  al drie keer uitgelezen met je kinderen? Ben je op zoek naar een andere manier om de bijbel te lezen met kinderen? Dan is de samenleesbijbel helemaal wat je nodig hebt. Deze unieke versie van de Bijbel in Gewone Taal bevat heel wat mogelijkheden om de bijbel echt en puur te beleven. Wat kan je er allemaal mee en hoe is deze opgebouwd? Deze workshop helpt je op weg om samen te lezen, samen te bouwen aan het geloofsleven van je eigen kinderen of de kinderen uit de zondagsschool of kinderclub. 

  • Stevig Kinderwerk van HGJB door Dennis Van Den Bergh

Ben je al bekend met de kleuter- en kinderprogrammamappen van HGJB? Ze hebben oerdegelijke, uitgebreide programma's waarbij de bijbel centraal staat, de leefwereld van kinderen het vertrekpunt is en waarbij kinderen zelf kunnen doen en ontdekken. Deze workshop laat je kennis maken met de materialen maar voorziet ook verdieping voor diegenen die de mathode reeds gebruiken. Hoe gebruik je de jaarlijn, op welke manier is het tijdschrift CLIK een meerwaarde, enz...

  • Meer dan zondag alleen door Berdienke Kouwen & Karolien Lynen

Tieners hebben een tienerclub, jongeren een jeugdwerking en kinderen een kinderclub… of toch niet? Heb je er ooit over nagedacht dat je kinderen meer wil aanbieden dan enkel zondagsschool? Een plaats waar kinderen door de week of op zaterdag plezier kunnen hebben, vriendschappen kunnen opbouwen en God kunnen leren kennen. Maar… hoe start je een kinderclub, hoe begin je eraan? In deze workshop krijg je praktische tips en de mogelijkheid om al te dromen over een kinderclub in jouw kerk of buurt. 

  • Stoer Kinderwerk door Levi Demaerel

Kinderwerk in kerken wordt vaak gedragen door vrouwen en ingevuld met stilzitten, luisteren en knutselen. Deze manier sluit aan bij een deel kinderen, maar vergeet kinderen die houden van actie en avontuur. Hoe kunnen we op zoek gaan naar manieren om ook stoere, actieve kinderen aan te spreken in ons kinderwerk? Hebben jongens en meisjes dezelfde geloofsvragen of denken ze anders over de dingen na? Zonder te vervallen in stereotypen, willen we open nadenken over manieren om christelijk kinderwerk zo goed mogelijk af te stemmen op de leefwereld van jongens.

Kinderen Kei Sterk

  • Weerbaarheid in de Actualiteit door Tom Smits (Ons Kinderhuis Genk) - spreker gewijzigd!

Wat zegt de bijbel over lijden en hoe leer je kinderen daarmee omgaan? Terreurdreiging, misdaad, verdriet: het is ook in België een realiteit. Hoe gaan we hier als kinderwerkers zelf mee om en hoe kunnen we een voorbeeld zijn? Hoe leert een kind in alle tijden vertrouwen op God? Wat vertel je en wat niet? In deze workshop ga je in gesprek met andere kinderwerkers en samen op zoek naar een stevig bijbels perspectief.

  • Rots in de Branding door Evelien Van Geel (Chris België)

Wat houdt kinderpastoraat in en waarom is het zo belangrijk? Hoe ga je om met verhalen van verdriet, pijn en angst? Hoe verhoud je je als kinderwerker t.o.v. ouders? Waar ligt de grens met hulpverlening? In september start een kinder- en tienerpastoraatcursus. Ontdek op deze workshop of dit iets voor jou zou zijn en/of geniet alvast van een introductie. 

Omdat er dit jaar slechts één centrale kinderwerkersdag georganiseerd wordt, willen we kinderwerkers die van iets verder moeten komen, motiveren om samen af te zakken naar Herentals.
Carpool je met 3 of meer kinderwerkers? Dan ontvang je €2 korting per persoon!

Stuur een mail naar spruit@ejv.be met vermelding van je carpoolbuddies. 

Wilde je afgelopen jaren komen, maar vond je geen babsit? We willen hierin tegemoet komen en kinderopvang voorzien voor kinderen t.e.m. 5 jaar. We vragen hiervoor een kleine bijdrage van €1 per kind. Je kan kinderopvang aanvragen via spruit@ejv.be.

Schrijf je in voor 1 maart en betaal €17 als EJV-lid of €22 als niet-EJV-lid.
Na 1 maart betaal je €20 als EJV-lid of €25 als niet-EJV-lid.

Aarzel niet en schrijf je dus tijdig in.

Lukt je inschrijving niet via de website? Stuur dan een mail naar spruit@ejv.be

Prijs EJV-lid: €20
Prijs niet-EJV-lid: €25
Locatie: 
Levende Hoop Herentals
Markgravenstraat 82
2200 Herentals
België

Contactpersoon :

Christine Swennen
0476 24 85 32

INSCHRIJVINGEN ZIJN GEOPEND

Je moet ingelogd zijn om je te kunnen inschrijven.
Reeds een account? Log hier in.
Nog geen account? Meer info hier.

Geef een reactie