Activiteiten

2HBjo '16

19/11/2016 16:00
Thematitel: You, rock!

2HBjo: You, Rock?

Samen willen we ontdekken hoe we Jezus’ voorbeeld kunnen uitleven: zijn liefde, zijn goedheid en zijn gerechtigheid uitdrukken met hoofd, hart en handen.
(Uit het EJV-Beleidsplan)

19 November 2016

Sta jij 'vast als een rots' in je jeugdwerk? Of wiebelt er wel eens wat? Met een divers aanbod willen we je helpen om met je hoofd, je hart en je handen een stevige rots te zijn voor tieners en jongeren.
 
Met een variatie aan workshops en leuke en diepgaande gezamenlijke bijeenkomsten willen we meetimmeren aan de fundamenten van het christelijke jeugdwerk over heel Vlaanderen. Ontdek hieronder het programma, en paar kleine opgelichte tipjes van de sluiers over de workshops.
 

!! Er werd een klein beetje gesleuteld aan het programma om praktische redenen. Daardoor wordt een Workshop verschoven naar het algemene programma en vervalt de Workshop van SportQuest. Maar niet getreurd voor die laatste: je kan je helemaal onderdompelen in het SportQuest gebeuren op 28 januari. Alle info op http://ejv.be/activiteiten/sportquest-ready-set-go.

 

Programma

  9u30   Ontvangst met koffie & koek
10u00   Introductie
10u30   Workshops
12u45   Middagpauze
13u45   Rotsvast: "You, Rock?"
15u15   Forum: Bouwen aan EJV
16u00   Afsluiting
16u30   Einde
 

Workshops

1/ [HOOFD] "NBG, NBV, HSV of BGT? of mag het gewoon 'de Bijbel' zijn?" >> DEEL VAN HET ALGEMENE PROGRAMMA

Zie jij soms ook de Bijbels het bos niet meer? Waarom zijn er eigenlijk zoveel verschillende bijbelvertalingen? En waarom komt er om de zoveel jaar weer een nieuwe? Maar nog belangrijker: Wat moet ik ermee?

In deze workshop ga je samen met het Vlaams Bijbelgenootschap op wandel doorheen de gangbare bijbelvertalingen van vandaag en ontdek je de zin (en onzin?) van een Bijbel in Gewone taal, de "enige echte NBG51", de respectabele Herziene Statenvertaling, of toch maar de Studiebijbel van de Nieuwe Bijbelvertaling?

Door het Vlaams Bijbelgenootschap

2/ [HART] "Hart voor moeilijke Jongeren"

"Onze jeugd heeft tegenwoordig een sterke hang naar luxe, heeft slechte manieren, minachting voor het gezag en geen eerbied voor ouderen. Ze geven de voorkeur aan kletspraatjes in de plaats van training … Jonge mensen staan niet meer op als een oudere de kamer binnenkomt. Zij spreken hun ouders tegen, houden niet hun mond in gezelschap en tiraniseren hun leraren.”

Toch opvallend dat Socrates in de vijfde eeuw voor Christus deze uitspraak deed… Zijn het moeilijke jongeren of gewoon jongeren met moeilijkheden? Hoe kunnen wij met “moeilijke” jongeren in gesprek gaan en hen een hart onder de riem steken? En wat kan het effect daarvan zijn?

Door Tabita Latruwe

3/ [HANDEN] "We zitten in't zelfde schuitje, maar ik ben de kapitein"

Daar sta je dan: vrijdagavond, 2 leiders, 12 drukke tieners en een voorbereid programma - op papier toch.

Het stresspijl bereikt een hoogtepunt, druppels parelen op je voorhoofd... want plots spoken een hoop vragen door je hoofd: "Wie ben ik? Hoe kom ik over? Hoe werkt de groep? Hoe maak ik een goede eerste indruk? Hoe maak ik van deze verzameling mensen een groep?"

Misschien voelt het bij jou minder dramatisch en theatraal, maar stel je je soms wel eens zulke vragen of je tiener-of jeugdgroep en welke rol jij daarin speelt. Al doende en spelenderwijs maak je ontdekking met een aantal goede basisprincipes over groepsdynamiek.

Door Marten Geertsma

4/ [EXTRA] "Ready, Set, Go!"

Stel... dat er een helemaal-tot-in-de-puntjes-uitgewerkt programma zou ontstaan om door middel van sport en ontspanning Vlaamse jongeren te kunnen bereiken met de boodschap van Jezus?

Stel dat je dat programma zou kunnen krijgen én stel dat er een organisatie zou bestaan die je niet alleen wil uitleggen hoe het in elkaar zit, maar die je ook zou willen ondersteunen om ermee aan de slag te gaan?

Het mooie is: Het is er allemaal! Met Ready, set, Go! heeft SportQuest een super-uitgebreid pakket voor jou. Maar SportQuest is meer en doet meer. Kom kennis maken mét het nieuwe pakket én met SportQuest en ga met een rugzak vol inspiratie en materiaal weer naar huis!

Door SportQuest

5/ [EXTRA] #MyGodStory >> GECANCELLED (onze excuses)

Jezus wist het al: verhalen zijn de beste manier om Waarheid te verspreiden. In het boek Openbaringen staat dat we zullen overwinnen door het bloed van het Lam, én het woord van ons getuigenis. Als jongerenwerking is het dus heel belangrijk om Gods verhaal, en jouw God-verhaal helder over te kunnen brengen. 
 
Daar gaan we in deze workshop mee aan de slag. Met smartphone en sociale media in de aanslag, zodat het meteen ook een direct toepasbare werkvorm wordt om tijdens je volgende tieneravond op zoek te gaan naar het unieke God-verhaal van iedere jongere. 

Door BREEZE


Inschrijven

Inschrijven doe je door in te loggen, op de knop "Inschrijven" te drukken en de verdere instructies op te volgen.

Vroegboekkorting: Schrijf je in vóór 30 oktober, betaal je €15 (als EJV-lid). Daarna betaal je €18 (als EJV-lid)

Prijs EJV-lid: €15
Prijs niet-EJV-lid: €17
Locatie: 
Levende Hoop Herentals
Markgravenstraat 82
2200 Herentals
België

Contactpersoon :

EHBjo
0498 28 70 44

INSCHRIJVINGEN ZIJN GEOPEND

Je moet ingelogd zijn om je te kunnen inschrijven.
Reeds een account? Log hier in.
Nog geen account? Meer info hier.

Geef een reactie